CZ / EN
Právě čtete: Prosincová Audiovizuální sauna
Sdílet:
21. 11. 2021

Prosincová Audiovizuální sauna

Audiovizuální sauna se vrací první prosincový víkend s on-line přednáškami a workshopem.

Čtvrtá edice projektu Audiovizuální sauna se uskuteční v neděli 5. prosince a prostřednictvím on-line přenosu se zaměří hned na dvě témata.

Prvním z témat je kritika současného výtvarného umění. Kritička a teoretička Eva Skopalová se ve své přednášce Krize (pl.) nejen výtvarného umění zaměří na uměleckou kritiku v kontextu současných globálních krizí, ale také na její pozici v rámci lokální i mezinárodní umělecké scény. 

Svou dosavadní praxi bude reflektovat Viktor Čech v příspěvku s názvem Kritik versus kurátor. Jakým způsobem se liší uvažování kritika a kurátora? Kam sahají pravomoce obou postav, jaký má dosah slovo či činy každého z nich a mohou se navzájem diskvalifikovat?

Druhým tématem jsou festivaly. Programový ředitel festivalu Academia Film Olomouc Ondřej Kazík se ve své přednášce trefně pojmenované Festival není místo, ale stav mysli zamýšlí nad smyslem festivalů. Jak najít poslání pro festival? A proč je důležité stanovit si cíle? Přednáška představí důležité strategické kroky a příklady z festivalové praxe.

Festival pro všechny? Je jím právě Signal Festival? Na to se zaměří program manager festivalu Mario Kunovský. Signal již 9 let úspěšně vstupuje do veřejného prostoru a přibližuje tak umění a design široké veřejnosti. V posledních ročnících přenesli formát festivalu do 21. století prostřednictvím virtuální a rozšířené reality.

Festivalový blok vyvrcholí workshopem Jak se dělá festival? Účastníci si budou moct pod vedením lektorů Ondřeje Kazíka a Mario Kunovského vytvořit koncepci vlastního festivalu, tvořit vizi, hledat cíle. Díky znalostem z přednášek budou schopni argumentovat konkrétní dramaturgická a produkční rozhodnutí a propojovat tak teorii s praxí. 

Workshop je určen omezenému počtu účastníků a je nutné se na něj předem registrovat. Pro všechny přihlášené je povinná účast na předchozích dvou přednáškách. Registrovat se můžou ZDE.

Harmonogram

10:00 – Eva Skopalová: Krize (pl.) nejen výtvarné kritiky

11:30 – Viktor Čech: Kritik versus kurátor

14:00 – Ondřej Kazík: Festival není místo, ale stav mysli

15:30 – Mario Kunovský: Festival pro všechny?

17:00 – Workshop: Jak se dělá festival?

 

Jak se zapojit?

Všechny přednášky budou vysílány prostřednictvím platformy Facebook Live v události a na facebookové stránce Kina Kavalírka. Workshop je uzavřený – po registraci vám bude zaslán link k připojení.

 

Dotazy

Případné dotazy směřuj na vykon@elbedock.cz.

Vyjádři se

Související