CZ / EN
Právě čtete: AKCE | Festival není místo, ale stav mysli.
Sdílet:
19. 11. 2021

AKCE | Festival není místo, ale stav mysli.

Masterclass Ondřeje Kazíka

Jak najít poslání festivalu? Filmové festivaly jsou místa setkávání, oslavy umění i neopakovatelné rituály moderní kultury. Proč si při organizaci festivalu definovat poslání a cíle festivalu? Proč děláme to, co děláme? Jaký má vůbec filmový festival smysl? Je festival víc, než filmové projekce a večerní party? Přednáška představí důležité strategické kroky a příklady z festivalové praxe. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů AFO (Academia Film Olomouc) pořádá Univerzita Palackého v Olomouci již od roku 1966. Nejstarší festival vědeckých filmů v Evropě se v průběhu posledních dvaceti let proměnil z komorní akce v zásadní mezinárodní filmovou událost a výrazně přispěl k rozšíření a popularizaci tohoto filmového žánru. Hledání cílových skupin, vnitřní motivace týmu, komunikace značky festivalu, to vše se odvíjí od jasně definovaného poslání a konkrétních cílů. O fascinujících setkáních filmu a vědy promluví programový ředitel festivalu AFO Ondřej Kazík.

Ondřej Kazík

Absolvoval obory Kulturní antropologie a Filmové vědy na FF UP v Olomouci. Podílel se na organizaci kulturní platformy Pastiche Filmz, z.s. jako programový vedoucí filmového klubu. Od roku 2015 působí jako dramaturg na mezinárodním festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). V současné době zde pracuje na pozici vedoucího programu a studuje doktorské studium na Katedře divadelních a filmových studií Univerzity Palackého v Olomouci, kde se věnuje výzkumu současné distribuce dokumentárního filmu.

Kdy a kde?

5. prosince ve 14:00 on-line.

 

Jak se zapojit?

Všechny přednášky budou vysílány prostřednictvím platformy Facebook Live v události a na facebookové stránce Kina Kavalírka.

 

Dotazy

Případné dotazy směřuj na vykon@elbedock.cz.

Vyjádři se

Související